Tuesday, 30 August 2011

Manusia dan Makanan

assalamualaikum , di dinihari nie , sayupp2 kedengaran bunyi anjing yang semakin lama semakin jauh , auuuuuuuuuuuuuuu ! semakin lama juga semakin banyak bunyinye , mataku mula melilau memerhatikan sekeliling ... WEII MUNIRA , KAU NIE TAIP CITE HANTU KE ? 
haha , okayy okayy aku gurau je tadi . laa ni , aku nak serius .  MATA AKU TAK BOLEH TIDO LAH ! ten-si-on aku ! ehh aku nak tukar lah , lang-si-on aku ! HAHAHA ! -,-
aku tadi pergi beraya tak banyak rumah , tapi ape yang aku perhatikan . Orang MELAYU nie memang kaya dengan makanan . lemang , serunding (aku teringat abang akemal pulak) , rendang , kari , lepat , burasak , ape segala jenis makanan lah aku pun taktahu . yang aku tahu memang sedap semua nya .
 dan satu yang aku tak respect adalah amalan pembaziran yang semakin berleluasa , APA KEJADAHNYE SEMUA INI ? * bangang pnye ayat . haha ! aku respect orang melayu masak sedap , cukup rase nya , garamnya , rempahnya (walaupun aku tak reti buat) . tapi serius aku tak suke amalan membazir . berdose kan ? kan ? sayang sayangku >.<
lagi aku tak suke mase open house , pffftttt ade berguni yang dibuang . MASYAALLAH , kalaulah sedekahkan kat kanak kanak di Palestin sane , mesti dorang gembira kan . aku nie berperikemanusiaan juga , ingat aku makan tak pk orang ke ?
JANGAN LAH KITA MEMBAZIR sayanggg ! dose satu , pastu dimurkai allah dan dibenci nabi . astagfirullah ! ambillah iktibar dari peristiwa perang yang berlaku di mana mana sekarang , tak semua orang dapat makanan . dan tak semua orang boleh beraya . sedarlah wahai manusia . ecehhh aku nie , hehe ^^ hmmmm kbai !
 
 

2 comments:

  1. hahaha :) kaw takpayah nak perasan sgt abg , hahahaha !

    ReplyDelete